فریم ورک ها توانسته اند برنامه نویسی با php را آسان تر کنند. در بین تمامی فریم ورک هایی که برای php وجود دارد، فریم ورک لاراول یکی از بهترین ها به شمار می رود. فریم ورک Laravel به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و امکانات گسترده ای که دارد در بین برنامه نویسان بسیار محبوب است و در پروژه های بسیار زیادی از آن استفاده می شود.
لاراول یکی از فریم ورک های بسیار محبوب php به شمار می رود. این فریم ورک به سبب ویژگی های بی نظیری که دارد توانسته است از بدو پیدایش تا به امروز توجه برنامه نویسان زیادی را به استفاده از این فریم ورک در ایجاد پروژه های پیشرفته با php جلب کند. یادگیری این فریم ورک به نسبت سایر فریم ورک های php بسیار آسان است. به روز رسانی ها و مستنداتی که در زمینه آموزش آن وجود دارد باعث شده است که خیلی از افراد بتوانند به راحتی کار با این فریم ورک را یاد بگیرند.
لاراول یک فریمورک پی اچ پی منبع باز، قابل فهم و قدرتمند می باشد که از الگوی mvc در کد نویسی بهره می می برد. این فریمورک می تواند از مولفه های موجود در چارچوب های مختلف استفاده مجدد کند. که باعث می شود در نهایت ایجاد برنامه ها و پروژه های بزرگ وب با کمک این فریم ورک در کمترین زمان ممکن و با سرعت زیاد انجام شود.
سرعت توسعه بیشتر و امنیت بالای laravel باعث شده است که محبوبیت زیادی در بین برنامه نویسان داشته باشد. یکی از ویژگی های بسیار خوب استفاده از این فریم ورک این است که می توانید به راحتی به تغییر و ویرایش بخش های مختلف پروژه خود اقدام کنید؛ بدون این که نیاز باشد در کدهای اصلی پروژه، تغییر خاصی ایجاد نمایید. استفاده از کتابخانه های فریم ورک سیمفونی و همچنین کتابخانه های متنوعی که خود فریم ورک laravel دارد باعث شده است که برنامه نویسان بتوانند در هنگام کار کردن با این فریم ورک احساس راحتی بیشتری کنند.
انواع و اقسام مختلف سرویس ها توسط laravel در اختیار برنامه نویسان قرار می گیرد. سرویس های مختلفی مانند دسترسی ها کاربران، تایید هویت، پرداخت و صورتحساب، کنسول artisan، کش و ... از جمله سرویس های بسیار خوبی هستند که فریم ورک لاراول می تواند در اختیار برنامه نویسان php قرار دهد. توابع بسیار زیادی که در این فریم ورک پیش بینی شده است می تواند در توسعه سریع برنامه ها و پروژه های کمک حال تیم برنامه نویسی شما شود. وجود موتور الگوی قدرتمند در این فریم ورک نیز باعث شده است که بسیاری از کارهای معمول مانند صف بندی ، مسیریابی restful ، ذخیره سازی و احراز هویت و ... را بتوان به راحتی با کمک laravel انجام داد. در ادامه با ویژگی ها و امکانات بیشتری که این فریم ورک حرفه ای و محبوب در اختیار برنامه نویسان پی اچ پی قرار می دهد بیشتر آشنا می شویم.
ساختار کد نویسی در فریم ورک لاراول بر اساس معماری mvc است. که بر مدل سه لایه model ، view وcontroller پایه گذاری شده و می تواند برنامه نویسی را بهبود بخشد. همچنین همه query ها درlaravel در ماژول های جداگانه ای ذخیره خواهند شد. بنابراین می توانید از آن ها در قسمت های دیگر پروژه یا در پروژه های آینده استفاده کنید. این کار سرعت توسعه پروژه را افزایش خواهد داد و می تواند از حجم کدنویسی سایت کم کند. همه این موارد در نتیجه باعث افزایش لود و بارگذاری سایتی که به استفاده از لاراول طراحی می شوند خواهد شد.
فریم ورک laravel از نظر ساختار کد نویسی به گونه ای است که برنامه نویسان می توانند تعامل راحت تری با برنامه و کدهای نوشته شده داشته باشند. اگر هم در صورتی که نیاز باشد قسمت هایی از کد در آینده اصلاح شود این کار به راحتی امکان پذیر است..
پردازش Request ها در لاراول با کمک middleware انجام می شود. در واقع این میان افزار به مانند پلی بین Request و برنامه عمل می کند. عبور تمامی Request ها در برنامه از این پل اجباری خواهد بود. از آنجا که طراحی و توسعه سیستم، یک فرآیند بالادستی است، مبتدیانی که سیستم را توسعه می دهند به راحتی نمی توانند این کار را انجام دهند. اگر سیستمی وجود داشته باشد که از همان ابتدا با در نظر داشتن امنیت، نگهداری و توسعه پذیری طراحی شده باشد، بسیار خوب خواهد بود. این سیستم همان فریم ورک لاراول است. ساختار کد نویسی در آن به گونه ای است که اگر کسی برنامه ای ایجاد کرد برنامه نویس دیگری می تواند به راحتی آن را توسعه دهد.
برای این که بتوانید کار با فریم ورک لاراول را به خوبی یاد بگیرید شما نیاز دارید که یک سری پیش نیاز ها را پشت سر گذاشته و با آن ها آشنایی کافی داشته باشید. در ادامه این پیش نیاز های یادگیری laravel را به شما معرفی می کنیم.
- آشنایی با HTML و CSS در حد نیاز.
- آشنایی با PHP و کدنویسی با ان.
- آشنایی با دیتابیس
- آشنایی با مفهوم شی گرایی (OOP)
- آشنایی با معماری mvc
- آشنایی با اصول SOLID
آشنایی با html برای همه کسانی که می خواهند به طراحی سایت بپردازند و سایت هایی را با زبان های برنامه نویسی مختلف ایجاد کنند ضروری است. فریم ورک لاراول که یکی از فریم ورک های php است نیز از این قاعده مستثنی نیست. آشنایی جزئی با html و css نیز کفایت می کند.
آشنایی با php وکدنویسی با آن یکی از ملزومات و ضروریات یادگیری laravel است. بنابراین ابتدا باید در زمینه کار با php آشنایی کامل را داشته باشید و حتی بهتر است ابتدا دوره های مقدماتی و پیشرفته کار با پی اچ پی را بگذرانید بعد اقدام به یادگیری لاراول کنید. در زمینه آشنایی با دیتابیس نیز باید بگوییم که لاراول اگرچه به یک ابزار بسیار قوی به نام Eloquent مجهز شده و می تواند کار با دیتابیس را برای شما آسان کند اما بهتر است شیوه استفاده از دیتابیس را نیز یاد بگیرید چون نیاز است با برخی از دستورات کار با دیتابیس آشنا باشید.
آشنایی با مبحث شی گرایی برای کسانی که می خواهند با فریم ورک لاراول کار کنند بسیار ضروری است. اصولاً اصل لاراول بر پایه شی گرایی بنا شده است. اگر با مبحث شی گرایی آشنایی هر چند مختصری داشته باشید می توانید از امکانات بسیار زیادی که لاراول در اختیار شما قرار می دهد به راحتی استفاده نمایید و همچنین برای درک بهتر ساختار لاراول باید مفهوم MVC را به خوبی درک کنید و برای ساخت پروژه به صورتی که بتوان آن را در آینده توسط خودتان یا شخص دیگری توسعه داد بهتر است به اصول SOLID نیز مسلط باشید.
ساخت قالب در لاراول بسیار آسان است. برای ساخت قالب، این فریم ورک از امکانی به نام موتور قالب بهره می گیرد. موتورهای قالب از ساختار ساده ای برخوردار هستند اما می توانند در ساخت قالب های کارآمد بسیار حرفه ای عمل کنند. معروف ترین و پرکاربرد ترین موتور قالب که فریم ورک laravel از آن استفاده می کند موتور قالب blade است. این موتور قالب بسیار محبوب بوده و از ویژگی های کاربردی بسیار خوبی برخوردار است. از ویژگیهای خوب این موتور این است که تمامی view هایی که مبتنی بر این قالب هستند به کد های پی اچ پی کامپایل شده و شما می توانید این کد ها را که در حافظه کامپیوتر به طور موقت ذخیره می شوند ویرایش نمایید. موتور قالب دیگری که در لارول می توانید از آن استفاده کنید موتور قالب ساز smarty است. ویژگی بسیار خوب smarty این است که به جدا سازی منطق برنامه از قالب می پردازد. امکان جاسازی منطق در داخل قالب وجود دارد. این کار باعث می شود که برنامه شما از انعطاف پذیری و قابلیت نگهداری بالایی در آینده برخوردار باشد.
از ویژگی های دیگر موتور قالب ساز smarty این است که می تواند به کامپایل کردن قالب ها بپردازد. این موتور به تولید اسکریپت های php با فراخوانی فایل های قالب می پردازد و در نهایت شما می توانید از این اسکریپت ها استفاده کنید. اگر تغییراتی را در کد نمایش دادید smarty برای کامپایل مجدد تنها به کامپایل کردن تغییرات جدیدی که ایجاد کرده اید خواهد پرداخت.
در ادامه قصد داریم شما را با مزایای فریم ورک لاراول آشنا کنیم.
- این فریم ورک یکی از بهترین فریمورک های php است و از ابزارهای زیادی برخوردار می باشد.
- به سادگی قابل درک است و می توان آن را در کمترین زمان ممکن یاد گرفت زیرا مستندات آموزشی فراوانی درباره کار با فریم ورک laravel وجود دارد.
- Laravel بهترین چارچوب PHP با تعداد زیادی از ابزارهای مختلف است.
- در laravel از ساختار کنترل کننده mvc پشتیبانی می شود.
- برنامه redis در لاراول از پشتیبانی داخلی برخوردار است.
- این فریم ورک می تواند از orm یا object relation mapping پشتیبانی کند. از این سرویس می توان برای انتزاع بخشی و خودکار سازی مدل استفاده کرد. به کمک این سرویس می توان هر بانک اطلاعاتی که مد نظر داشته باشیم را راه اندازی نماییم.
- به منظور اعطای مجوز و احراز هویت این فریم ورک از یک پیکربندی پیش فروش بهره می گیرد. در این فریم ورک ابزاری به نام artisan وجود دارد که می توانید به امن کردن برنامه خود از طریق احراز هویت با آن بپردازید.
- این فریم ورک می تواند به منظور ذخیره سازی علاوه بر سیستم لوکال از سیستم هایی مانند amazon s3 و rack space نیز استفاده کند. از ویژگی های خود laravel این است که با کمک این فریم ورک و امکاناتی که در اختیار ما قرار می دهد می توانیم به راحتی بین گزینه های مختلف ذخیره سازی جابه جایی داشته باشیم. یعنی این که استفاده از تمامی این سیستم ها به منظور ذخیره فایل می تواند به صورت توزیع شده تنها در یک اپلیکیشن انجام شود.
- از سیستم گزارشات و اطلاع رسانی لاراول می توان به منظور نمایش زنده اطلاعات در اپلیکیشن های وب استفاده نمود.
- و ...
از جمله فریمورک های محبوب و پر طرفدار زبان برنامه نویسی php فریم ورک لاراول است. این فریم ورک دارای ویژگی های بی نظیری است که سبب شده است کارایی حرفه ای و زیادی در انجام پروژه های مختلف طراحی سایت و وب اپلیکیشن ها داشته باشد. از جمله ویژگی های laravel می توان به دارا بودن موتور الگو، امنیت بسیار بالا، پشتیبانی از معماری mvc، ابزارهای توسعه دهنده مختلف، دسترسی به پایگاه داده های مختلف به صورت آسان و ... اشاره کرد.
این فریمورک نه تنها دارای عملکرد عالی است بلکه از نظر کارایی توسعه، نگهداری و انسجام کد نویسی با آن نیز به نسبت سایر فریم ورک های php یک سر و گردن بالاتر است. توابع زیادی در این فریم ورک وجود دارند که استفاده از آن ها می تواند در هزینه های بهره وری عملیاتی صرفه جویی به عمل آورد. کد نویسی و نگهداری پروژه هایی که با کمک laravel پیاده سازی شده اند بسیارآسان است. بسیاری از ویژگی های خاص و منحصر به فردی که برنامه نویسان در هنگام کار با این فریم ورک متوجه آن شده اند باعث شده است که روز به روز بر محبوبیت فریم ورک لاراول در بین سایر فریم ورک های php افزوده شود.
یکی از مشکلات رایج در php این است که بسیاری از کارهای تکراری را باید از ابتدا انجام دهید. فریم ورک لاراول این مشکل را حل کرده است. مطمئناً بارها وقتی که در حال کد نویسی با این زبان برنامه نویسی هستید مجبور بوده اید که کارهایی مانند مدیریت دیتابیس، احراز هویت کاربر، درخواست مسیر یابی و ... را به صورت تکراری از ابتدا انجام دهید و این کار باعث می شد که وقت شما گرفته شود. فریم ورک های زیادی برای php به وجود آمده اند که تا حدی این کار را آسان تر کرده اند. در این بین فریم ورک laravel یکی از کامل ترین فریم ورک ها در این زمینه می باشد. این فریم ورک با معرفی package manager composer توانسته است تا حد بسیار زیادی این مشکلات را حل کند. وظیفه composer این است که به مدیریت پکیج ها بپردازد. کار کردن با این قابلیت لاراول بسیار آسان است و نیاز به آموزش خاصی ندارد. با کمک این ابزار شما قادر خواهید بود به راحتی به معرفی پلاگین ها و کتابخانه هایی که در پروژه خود می خواهید استفاده کنید بپردازید. و آن ها را در پروژه تان یک بار برای همیشه نصب کنید. با کمک composer می توانید به راحتی هرچه تمام تر به مدیریت پروژه های خود بپردازید. این قابلیت با دانلود تمامی کتابخانه های مورد نیاز پروژه شما و ذخیره آنها در یک محل و مدیریت آنها توسط composer امکان پذیر است.
امنیت لاراول به نسبت سایر فریم ورک های پی اچ پی مثال زدنی است. همه چیز در این فریم ورک در نهایت امنیت مورد استفاده قرار می گیرد. با کمک این فریم ورک شما می توانید در هنگام برنامه نویسی پیکربندی های امنیتی پیشرفته ای را تنظیم کنید تا هکرها و مجرمان اینترنتی قادر نباشند سایتی که طراحی می کنید را هک کنند. پارامترهای امنیتی زیادی توسط فریم ورک laravel در اختیار برنامه نویسان قرار می گیرد که می توانند با کمک آن سایت ها و وب اپلیکیشن های ایمن تری را طراحی کنند.
از ویژگی های منحصر به فرد این فریم ورک در زمینه امنیت این است که دراین فریم ورک به منظور ذخیره سازی کلمات عبور از یک الگوریتمی که مختص هش کردن است استفاده می شود. این روش باعث می شود که کلمات عبور در پایگاه داده ذخیره نشوند و در نتیجه شاهد افزایش امنیت باشیم. احراز هویت کاربری در لاراول از امنیت بسیار خوبی برخوردار است و تمامی اطلاعات بین مشتری و سایت در امنیت کامل نگهداری می شود. خلاصه این که در مورد امنیت باید بگوییم که چارچوب هایی مانند لاراول قبلاً اقدامات امنیتی را به صورت کامل در نظر گرفته اند. بنابراین لازم نیست که خودتان در کد نویسی، درگیر مسائل مربوط به امنیت شوید. این مزیت یکی از بزرگ ترین برتری های فریم ورک لاراول نسبت به سایر فریم ورک های زبان برنامه نویسی php است.
برای درخواست مشاوره و پیشنهاد همکاری با شرکت برکه میتوانید از طریق فرم مشاوره با ما در تماس باشید.
فرم مشاوره