
طراحی سایت فروشگاهی اخوان سنتر
به منظور طراحی وب سایت از زبان هایی چون سی شارپ و ویژوال بیسیک استفاده می کند. فریم ورک asp.net یکی از چهارچوب های بسیار قدرتمند در زمینه طراحی سایت و پیاده سازی وب سرویس ها است. این فریم ورک دارای ویژگی های منحصر به فردی است که می تواند کار را برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب سایت راحت کند.
ASP مخفف کلمه Active Server Page به معنای صفحات فعال تحت سرور می باشد. یعنی صفحات پویایی که روی سرور برای دسترسی عمومی اجرا می شود.
سال 1996 اولین نسخه از ASP عرضه شد، در آن زمان هنوز محیط توسعه ویژوال استودیو اجرایی نشده بود. این نسخه از ASP هنوز تحت چارچوب گسترده .NET نبود و یک نسخه متفاوت با امکاناتی همچون ارتباط با دیتابیس با روش ADO و … بود.
همراه با عرضه اولین نسخه از .NET اولین نسخه از ASP.NET و ویژوال استودیو ارائه شد.
ASP.NET چندسکویی (cross platform) است و روی ویندوز ، لینوکس ، macOS و داکر اجرا می شود.
زبان های برنامه نویسی وب باید در زمینه امنیت سایت، سئو، سرعت سایت و ... حرفی برای گفتن داشته باشند. فریم ورک Asp.net بر پایه زبان برنامه نویسی C# به منظور برنامه نویسی و طراحی سایت به وجود آمده است و یک به صورت منبع باز است . در سمت سرور اجرا می شود. این فریم ورک به برنامه نویسان و توسعه دهندگان اجازه می دهد که برنامه های وب، وب سرویس ها، سایت های پویا و ... را طراحی کنند.
asp.net دارای ویژگی های بیشتری نسبت به asp است و از نظر انعطاف پذیری و قدرت در جایگاه بسیار بالاتری قرار دارد.
دات نت یک پلت فرم توسعه دهنده است که از ابزارها ، زبان های برنامه نویسی و کتابخانه ها برای ساخت انواع مختلف برنامه ها تشکیل شده است.
مواردی که در پلت فرم دات نت قرارگرفته:
- زبان های برنامه نویسی #C و #F و Visual Basic
- کتابخانه های پایه برای کار با رشته ها، تاریخ ها، files/IO و موارد دیگر
- ویرایشگرها و ابزارها برای Windows ، Linux ، macOS و Docker
ASP.NET پلت فرم NET. را با ابزارها و کتابخانه ها برای ساخت برنامه های وب گسترش میدهد.
اینها مواردی است که ASP.NET به پلتفرم NET. اضافه می کند:
- فریم ورک پایه برای پردازش درخواست های وب در #C یا #F
- Web-page templating syntax ، معروف به Razor، برای ساخت صفحات وب پویا با استفاده از #C
- کتابخانه های الگوهای رایج وب (common web patterns)، مانند Model View Controller (MVC)
- سیستم احراز هویت (Authentication system) که شامل کتابخانه ها، پایگاه داده و صفحات الگو (template pages) برای مدیریت ورود به سیستم (logins) است، از جمله احراز هویت چند عاملی و احراز هویت خارجی با Google ،Twitter و موارد دیگر.
- پسوندهای ویرایشگر (Editor extensions)
کسانی که قصد دارند به طراحی سایت در چارچوب net. بپردازند یادگیری asp.net یک ضرورت به حساب می آید. با کمک این زبان شما می توانید انواع سایت های پویا و حرفه ای را طراحی کنید. کدنویسی سایت ها در این روش با کمک زبان پرقدرت C# و یا ویژوال بیسیک امکان پذیر است. انواع و اقسام سایت ها و برنامه های وب را می توان با کمک asp.net طراحی کرد. محبوبیت این ابزار بسیار زیاد است. از ویژگی های عالی آن می توان به پشتیبانی از زبان های دات نت مانند سی شارپ، ویژوال بیسیک و... اشاره نمود. در ادامه به برخی از کاربردهای رایج آن می پردازیم .
- می توان فرم های حرفه ای برای وب سایت ها یا وب اپلیکیشن ها طراحی کرد و به پرس و جوهای کاربر در این فرم ها پاسخ داد.
- می توان به ویرایش، اضافه کردن یا حذف هر محتوای پویایی در وب سایت پرداخت.
- دسترسی به انواع مختلف پایگاه داده به منظور طراحی سایت های حرفه ای.
- سفارشی سازی صفحات وب با کمک این زبان امکان پذیر است.
- از جمله کاربردهای آن این است که می توان سایت هایی امن و با سرعت لود بالا طراحی نمود. بنابراین در طراحی انواع سایت های فروشگاهی، پورتال های سازمان های امنیتی و ... می توان از asp.net استفاده کرد.
در این قسمت قصد داریم شما را با تفاوت هایی که بین asp و asp.net وجود دارد آشنا کنیم.
ASP.NET | ASP |
---|---|
ابزارهای حرفه ای و پیشرفته ای دارد که می تواند کار اشکال زدایی را آسان کند. | اشکال زدایی برنامه های نوشته شده به سبب کمبود ابزارهای مناسب بسیار محدود و دشوار است. |
ساختاری قوی دارد و به لطف NET. می توان برنامه های وب بسیار قوی و حرفه ای را با کمک این چهارچوب طراحی کرد. | ساختار برنامه نویسی ضعیف |
از اکثر زبان های برنامه نویسی که در فریم ورک دات نت وجود دارند مانند ویژوال بیسیک دات نت، سی شارپ، دلفی دات نت و ... پشتیبانی می کند. و دست برنامه نویس در انتخاب زبان مورد استفاده برای کدنویسی و طراحی صفحات وب در این فریم ورک باز است. | تنها با کمک دو زبان vb و java script می توان در asp کد نویسی کرد. |
دارای سیستم شناسایی و تشخیص و رفع خطای حرفه ای و به صورت هوشمند است. | سیستم شناسایی و تشخیص خطا بسیار ضعیف است. |
اعتبار سنجی می تواند در سمت سرور و با کد نویسی توسط این زبان انجام شود. | امکان اعتبار سنجی با کد نویسی وجود ندارد و باید در سمت سرویس گیرنده این کار صورت گیرد. |
این فریمورک به طور کامل از شی گرایی پشتیبانی می کند. | از شی گرایی پشتیبانی نمی کند. |
می تواند به طور کامل از xml پشتیبانی کرده و این موضوع می تواند تبادل داده ها را آسان تر نماید. | از xml پشتیبانی نمی کند. |
دارای ابزارهای مختلف و کامپایلرهای زیادی است و می توان با کمک انواع ide هایی که برای آن وجود دارد به طراحی سایت های پویا و وب اپلیکیشن ها اقدام نمود. | از نظر ابزارهای برنامه نویسی محدود است. |
asp.net دارای مزایای بسیار زیادی است که برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب سایت ها می توانند با کمک این مزیت ها به طراحی وب سایت ها و وب اپلیکیشن های حرفه ای اقدام نمایند. سرعت بالا، پشتیبانی گسترده و همچنین هزینه کم از جمله مزایای بی نظیر این زبان به شمار می رود. از آنجایی که این چهارچوب در محیط ویندوز سرور تعبیه شده است بنابراین نصب و پیکربندی آن می تواند با سرعت بالا و بسیار آسان تر از سایر زبان های توسعه وب سایت انجام گیرد.
مزیت دیگر استفاده از asp.net این است که منابع آنلاین و رایگان زیادی برای آن وجود دارد که توسعه دهندگان می توانند از آنها استفاده کنند. از نظر سرعت و کارایی وب سایت هایی که با این فریم ورک طراحی و پیاده سازی شده اند سریع تر و کارآمدتر هستند.
هزینه تولید نرم افزار بسیار مهم است در زمان های گذشته مجبور به خرید نرم افزارهای گران برای توسعه برنامه ها بود این روز ها می توان کد های این فریم ورک را در بسیاری از ابزارهای رایگانی که برای آن وجود دارد و یا حتی با کمک ویرایشگر متن ساده مانند notepad نوشت. یا حتی یک ide رایگان و بسیار حرفه ای به نام visual studio code وجود دارد که هم دارای حجم کمتری نسبت به visual studio است و هم این که رایگان است و می توان از آن برای نوشتن کد استفاده کرد و از هزینه ها کاست.
دسترسی به همه پایگاه داده های معروف مانندmicrosoft sql server ، mysql، mariadb ،postgres ، mongodb و couchdb از مزیت های بسیار عالی asp.net به شمار می رود. مزیت مهم دیگر این Framework این است که توسط شرکت بسیار بزرگ و معروف مایکروسافت پشتیبانی می شود.
معایب این چهارچوب بسیار کم است اما در ادامه به برخی اشاره می کنیم. از جمله معایب آن می توان به صفحات پیچیده و یادگیری نسبتاً سخت و همچنین پشتیبانی کم سئو در آن اشاره کرد. همچنین کدهایی که در این فریمورک نوشته می شود کامپایل شده و به شی تبدیل می شوند. اگرچه ممکن است این موضوع یکی از معایب asp.net باشد، اما با یک بار کامپایل کد می توان آن را به دفعات متعدد در چارچوب دات نت استفاده کرد بدون این که نیاز باشد مجدد کامپایل شود.
ابزارهای توسعه asp.net تجهیزاتی هستند که می توانند به ما کمک کنند در کمترین زمان ممکن به توسعه وب سایت ها و وب اپلیکیشن ها بپردازیم. این ابزارها که معروفترین آن ها visual studio است ، می تواند سرعت کد نویسی و اجرای پروژه را افزایش دهند. ابزارهای توسعه این فریم ورک امروزه بسیار زیاد هستند در ادامه به برخی از این ابزارها اشاره می کنیم:
- visual studio 2008-2021
- visual studio community
- visual web developer
- web matrix
- vs code
- visual studio code
- visual web developer 2005 express edition
- microsoft sharepoint designer 12
- delphi
- adobe dreamweaver
Asp.net از معماری های برنامه نویسی متنوعی پشتیبانی می کند. در ادامه با برخی از این ها به صورت مختصر آشنا می شویم.
یکی از ساده ترین ساختار ها برای این که بتوان سایت های asp.net را پیاده سازی کرد معماری web page می باشد. با کمک این معماری می توان به راحتی ترکیبی از css، htmlو javascript را با کدهای سرور به وجود آورد.
این ساختار در واقع به صفحات وب مبتنی بر رویداد گفته می شود که در گذشته رایج بوده است. در این روش سایت بر روی سرور اجرا شده و کدهای html که به صورت خودکار تولید می شود به مرورگر فرستاده می شود. تا بتوان سایت را به شکل مورد نظر مشاهده نمود. این معماری برنامه نویسی با کمک ویژوال استودیو قابل پیاده سازی است و جزو قدیمی ترین ساختار های برنامه نویسی asp.net به شمار می آید.
امروزه بسیاری از برنامه نویسان از این ساختار که به عنوان یک الگوی طراحی استاندارد شناخته می شود استفاده می کنند. در واقع می توان گفت که mvc یک چارچوب حرفه ای برای توسعه و ایجاد وب سایت ها و وب اپلیکیشن ها می باشد که از طراحی model view controller پشتیبانی می کند.
به کمک این معماری برنامه نویسی می توان از api برای توسعه برنامه کاربردی مورد نظر استفاده نمود.
Core.net را می توان جدید ترین ساختار برنامه نویسی و توسعه وب سایت ها دانست که از سال 2016 تا به امروز مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این ساختار به ادغام تمامی معماری های asp.net با یکدیگر پرداخته است.
معماری core جدید ترین ساختار این زبان است که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. در اصل کلیه ساختارهای asp.net را باهم ادغام کرده است. به منظور طراحی سایت با این معماری شما نیاز به موارد زیر دارید:
- برای طراحی قالب صفحه سایت خود نیاز به html و css خواهید داشت.
- از زبان vb.net یا c#.net می توانید به عنوان زبان وب سرور خود استفاده کنید.
- پایگاه داده سرور که مورد استفاده قرار می گیرد sql server است.
- چارچوب توسعه آن asp.net خواهد بود.
از نظر امنیت asp.net شرایط مختلفی را فراهم آورده است که وب سایت های توسعه داده شده با این زبان در سطح بالای امنیتی قرار داشته باشند. سیستم تشخیص هویت پیشرفته که قابل هک شدن نباشد یکی از ویژگی های امنیتی بسیار خوب این چارچوب است. همچنین به دلیل این که توسط شرکت بزرگ مایکروسافت پشتیبانی می شود هر از چند گاهی به روزرسانی می شود و تمامی حفره ها و باگ هایی که در آن وجود دارد کاملاً برطرف شده. از اینرو خیال برنامه نویسان از بابت امنیت سایت طراحی شده با این زبان راحت است.
از نظر دسترسی به پایگاه داده تمامی جوانب امنیتی در این فریمورک رعایت می شود. این چارچوب از نظر سرعت بارگذاری سایت نیز بسیار مناسب عمل می کند. علتش هم این است که خروجی کدها به صورت بایت کد کامپایل می شوند. در نتیجه زمانی که دستورات یک صفحه بخواهد در سرور اجرا شود به دلیل این که به صورت بایت کد هستند سرعت اجرای آن صفحه asp.net بالا خواهد رفت.
نمونه کارها
برای درخواست مشاوره و پیشنهاد همکاری با شرکت برکه میتوانید از طریق فرم مشاوره با ما در تماس باشید.
فرم مشاوره